Музеј камена

Музеј камена је настао 2013. године у окружењу многобројних каменолома и традиције живота на камену и од камена. Званично је почео са радом на Петровдан, 12. јула, у селу Паштрић, општини Мионица, на имању породице Петровић. Основна поставка „ Јадарски блок - геодиверзитет и геонаслеђе северозападне Србије“, остваране ја захваљујући ангажовању кадрова „Геозавода“, а аутор изложбе је наш познати геолог Иван Филиповић. Старање о Музеју је преузео Еколошки покрет „Оквир живота“ и породица Петровић.

Музеј је смештен на изузетном геолошком профилу од горњег тријаса до горње креде. Цео пројекат је подржан од стране Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања, Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, Истраживачке станице Петница, Регионалне привредне коморе Ваљева и Привредне коморе Србије.

Основна замисао приликом формирања овог музеја јесте да се преко изложбених поставки и организованих радионица укаже на богаствсто геонаслеђа северозападне Србије и шире.

Музеј је отворен за сарадњу како са појединцима, тако и са организацијама, удружењима, предузећима и свима онима који желе да афирмишу вишезначје камена.

Joomla templates by a4joomla

Дизајн Воја & Ивана