Остави печат, не траг!

 

КАМПАЊА ,,ОСТАВИ ПЕЧАТ, НЕ ТРАГ’’ - оснивамо научни центар за старе сорте!

Заштита и очување животне средине један је од највећих изазова модерног друштва, како на глобалном, тако и на локалном нивоу. Драго нам је да смо део другог таласа кампање, који је покренут од стране бренда Head&Shoulders и нашег удружења, уз подршку ДМ дрогерија.  

Подршку кампањи можете дати куповином Head&Shoulders производа у свим малопродајним објектима ДМ дрогерија широм Србије, током августа месеца. Део новца од сваког купљеног производа биће одвојен за отварање научног центра, до укупног износа од 10.000 УСД.

Светски познати бренд Head&Shoulders у сегмент одрживости улази након што је почео да користи амбалажу која је 100% рециклабилна и направљена од 40% рециклираних материјала.

Веома смо захвални што су Head&Shoulders и ДМ дрогерије, као друштвено одговорне компаније, подржале ову иницијативу. Даћемо све од себе да очувамо богатство укуса природе, те смо сигурни да ће научни центар дати сјајне резултате у наредним годинама.

 

 

 

Међународни дан земљишта

            Сваког 5. децембра се обележава Међународни дан земљишта, на дан рођења краља Тајланда, Бумибола Адуљадеја, који је први иницирао обележавање овог дана. Ми земљиште, као и све природне ресурсе, позајмљујемо од својих потомака, као што су и наши преци позајмљивали природу од нас. Шта је то што ћемо ми својим потомцима вратити?  Земљиште се загађује константно се и неповратно нестаје услед ширења градова. Плодно земљиште се експлоатише до крајњих граница, а затим се вештачким ђубривима покушава поправити уништено. Посебно су у уништавању земљишта ажурни велепоседници и интернационалне компаније које бесомучно експлоатишу закупљене парцеле. Нико не може боље газдовати земљиштем од његовог власника. Брините о свом парчету земље јер се опстанак човечанства мери дебљином земљишта под његовим ногама.

Опширније: Међународни дан земљишта

О књизи ''Брана Ровни – потреба или промашај''

Ово је прва књига у Србији у којој се на примеру бране и акумулације Ровни на реци Јабланици код Ваљева, говори о бранама и акумулацијама на сасвим оригиналан, стручњацима, као и обичном човеку, разумљив начин. У њој је објашњено колико грешке у просторном планирању могу изазвати огромне последице по људе, природу,  културна добра и верско наслеђе. Све због кабинетског државног планирања које из незнања или намере, како је речено у предговору, доноси лоше планове са катастрофалним последицама.

Опширније: О књизи ''Брана Ровни – потреба или промашај''

Joomla templates by a4joomla

Дизајн Воја & Ивана